Jakten på skogens gull.

På søndag var det soppens dag, og soppforeningen hadde sitt årlige arrangement på Arboretet. Det var mange som trosset regnværet og møtte opp ved Blondehuset.

Før turen gikk ut i de dype skoger var det informasjon om de forskjellige sopptypene. For slike som meg som kun plukker sopp en gang om året er denne informasjonen om hva man kan plukke og ikke veldig viktig.

Hvor trives kantarellene?
Drømmen er å komme til ett område som er fult av kantareller,hvor du kan fylle kurven helt til randen på ett blunk. Det er om å gjøre å finne det stedet som ingen andre har tenkt på før deg. Jeg spurte Bjørn som er ansatt på Arboretet om han kunne viske meg noen tips i øret om hvor kantarellene trives aller best. Det var desverre ikke noe fasit svar på det. Rådet var å gå mellom gran og furu skog. Soppene trives ofte der som røttene ligger oppå bakken.

Det var mange tyskere der også som viste stor interesse for sopp.

Arrangørene har gjort en god jobb i forkant med å plukke bortimot alle sopptypene som er å oppdrive her til lands. Det er beundringsverdig at alle soppene er ferske.

Etter man hadde plukket soppen kunne man kontrollere de her i teltene hos soppkontrollørene. Det var også mulighet for å kjøpe en kopp hjemmelaget soppsuppe eller kaffe.Det var deilig etter en fuktig sopptur.

Denne hyggelige kvinnen kom seg fin gjennom soppkontrollen uten en eneste tvilsom sopp i kurven.

.

Det som er viktig når man plukker sopp er at man ikke bør blande dem hvis ikke man er 100% sikker på at de er spiselige.

Sortert sopp

Min egen kurv kom det bare noe få steinsopper i. Jeg klarte ikke å bøye meg for plukking. Jeg tok meg heller en rusle tur og plukket frø og kikket på naturen. Det er temmelig magisk å gå innimellom store trær. Se de moselagte trærne og trekke inn den friske deilige lukten av skog. Det blir så forsterket når det regner.

Jeg må nok ta med meg kameraet en dag inn i de mørke skoger for å ta noen bedre bilder.

Vist 2022 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Her på vestlandet har vi vært heldige i år. Fant de første kantarellene allerede på St.Hans, og har sanket jevnt og trutt siden. Steinsoppen har kommet litt mer i rykk og napp, etter min oppfatning.

Det ser veldig deilig ut. Kantareller er fantastisk godt og vi er priviligerte her på vestlandet som har mye av den. Noen fordeler må vi jo ha med dette været. Har du en spesiell rett med kantareller som du har lyst til å dele med oss, så er jeg jeg sikker på at det er flere enn meg som blir glade.

Klassisk oppskrift er jo å bade kantarell i smeltet smør, blande med hakket løk og så steke/bake dem
rundt 20 minutter i ovn. Deretter heller man over ønsket mengde fløte. Fungerer utmerket som tilbehør
til kjøtt, eller alene. Smakes til med salt og pepper.

Annonse

Nye bilder