Herskapelig gård i Sandviken etablerer parsellhager.

Da jeg skrev om parsellhager i fjor ble jeg nedringt av personer som både ønsket seg parsellhage.Det var også en del som ringte fra andre landsdeler som lurte på hvordan de skulle gå frem for å starte ett parsellag.

I tettbygde strøk er etterspørselen etter ett lite stykke jord stor. Det er ikke bare jorden, men samholdet mellom parsell eierne som gjør det attraktivt. Her vil man lære av hverandre.

Nytt parsellag i Sandviken. Etterspørselen etter å få seg en parsell i Sandviken var enorm stor. For dere som har fulgt meg en stund vet at dette er noe jeg virkelig brenner for. Jeg var nødt til å forhøre meg litt rundt for å se om noen ildsjeler hadde ett lite stykke jord som de var villig til å dele på. Min venninne Tonje som bor like ved Christinegården tipset meg om Christinegaarden hovedgaard. Jeg tok kontakt med Karina Herteig som eier den herskapelige gården. Hun er en dame med ett vinnende vesen og ett stort hjerte som sa ja med en gang.

Christinegaard hovedgaard er ikke bare ett levende museum fra en svunnen tid. Men det leies ut gjennom Det Gode Selskap A/S til blant annet bryllup, dåp, konfirmasjoner. Karina er også en anerkjent kunstner som arrangerer kunstutstillinger og konserter i en av gårdens andre bygninger. På gården er det åpen cafe mellom kl. 12-14 hver helg.

Christinegåaard er en moderne pulserende gård, og familien er ikke redd for å tenke nytt. Jeg ble veldig glad da de samtykket til å starte opp ett parsellag sammen med meg.

På dette område har vi lagt opp til 10 parseller. Karina har også lyst å sette opp ett orangeri ( drivhus) på ca.10 meter, som parsell leierne også kan benytte seg av. Vi vil gjerne få noen høns og en gris her på gården også.

Parsellene vil bli 5×4 meter og leien vil bli 400 kroner pr. år. Nå i år ble vi ening i å sette den ned til 300 kroner grunnet at det krever litt dugnad for å få alt istand.

Her i forkant av eiendommen er kanskje den beste plasseringen å få gode resultater ved dyrkingen grunnet hellingen på jorden. Det ser smalt ut men er nesten 6 meter bredt, og vi har lagt opp til 3 parseller her. Før den tid skal jeg få røsket opp det meste som står det.

Parsellhagen blir drevet av Christinegaard parsellag med Karina Herteig og meg.

Ønsker du deg en parsell i Formannsvei 3 må du være raskt ute med å kontakte meg.

Skriv en melding i kommentarfeltet ellers kan jeg nås på telefon: 9181 39 95.

Jeg vet at det planlegges en parsell til i Amalie Skramsvei, men alt er ikke klart enda. Ønsker du å sitte deg på venteliste så skal jeg videreformidle informasjonen når alt er klart.

Kjenner du til andre som har en stor hage eller gård som de er interessert i å leie bort ta også kontakt. Gjennom Det norske hageselskap har jeg hagevenner over hele landet som er veldig interessert i å verne om de grønne verdiene.

Vist 10926 ganger. Følges av 6 personer.

Kommentarer

Hei Elisabeth. Dette har jeg ventet på! Jeg er VELDIG interessert i en parsell.Jeg var en kort tid medlem av Øyjorden parsellag før de vandaliserte dette gamle jordbruksområdet, på tross av et gammelt bystyrevedtak som sier at ‘det skal legges til rette for parsellhager i alle bydeler’. Selv bor jeg i Sandviken, har ‘grønne fingre’ og en altan som svømmer over. Jeg er pensjonist, har masse tid, reiser aldri vekk fra Norge om sommeren, og lengter etter jord……….Steller gjerne andres parseller når de er på ferie! For øvrig har jeg arbeidet og bodd 25 år ute i verden. Drevet frodig kjøkkenhag i høylandet i Kenya, Laget kompost i tonnevis. To år drev jeg en gård for fysisk handicappede i Mombasa, Kenya som norsk fredskorpser. I folkeskoletiden var jeg en entusiastisk bruker av skolehagen i Fløen. Har medlt meg på der, men får antageligvis ikke plass før jeg trenger gåstol (men selv det skal ikke stoppe meg for gleden av å se ting spire og gro.
Regner med dere allerede er fulltallige, og tar i mot tilbudet om en link til den planlagte parsellen i Amalie Skrams vei. Jeg har selv laget en bildeserie om parsellhagepotensial i omådetpå oppsiden av Fjellveien mot transformatorstasjonen, som jeg leverte til folk i Plan og Geodata avdelingen i forbindelse med min jobb som Miljøkoordinator for ‘Ny energi rundt Damsgårdssundet’ da jeg hele tiden, sammen med Bente Florelius, var ute etter ‘ledig’ jord både på vest- og østsiden av bykjernen.
Med vennlig hilsen
Thor Stegne,
Måseskjærveien 2,
5035 Bergen
mobil 45279403
epost:thor_i_verden@hotmail.com

Annonse

Nye bilder